Idéer til 5 bæredygtige gaver

1. Køb en gave i din lokale genbrug 

I stedet for altid at købe nyt er det en god idé at kigge i din lokale genbrugsforretning. Måske kan du finde et flot smykke, en vase eller noget helt andet som du kan forære i gave. Hos mange genbrugsbutikker går overskuddet til et velgørende formål. På den måde kan du altså samtidig støtte et godt formål. Måske du også vil slå to fluer med et smæk og sortere en pose med tøj, du selv kan forære til genbrug og støtte op om butikken på den måde. Hvis du ikke kan finde noget i din lokale genbrug, så findes der er masse lækre secondhands rundt omkring i bl.a. København, hvor du kan købe kvalitetstøj til gode priser.

2. Lav hjemmelavede gaver 

Selvom det kan virke underligt, så synes mange, at det er dejligt at modtage en hjemmelavet gave. Især hvis man kan se, at afsenderen har gjort noget ud af det de har lavet. Hvad med at kaste dig ud i noget hjemmestrik eller hækleri. Det kunne være et tørklæde eller hjemme-hæklede karklude i lækkert, økologisk, GOTS-certificeret bomuld. Du kan også kaste dig ud i hjemmelavede smykker. Måske nogle fine armbånd, hvor du laver flotte farvekombinationer. Hvad der også er rigtig lækkert, er hjemmelavede plejeprodukter. Hos Velverden.dk kan du finde lækre opskrifter med kokosolie. Køb små bøtter og forær din veninde en hjemmelavet læbepomade eller skøn bodyscrub. 

3. Arrangerer oplevelser 

Der findes utroligt mange oplevelser du kan arrangere i stedet for at give en fysisk gave. Det kan både være en tur til dit yndlings brunch-sted for to. Men du kan også arrangere en skøn tur og pakke en lækker picnickurv med lidt at spise og noget koldt eller varmt at drikke. Tag på stranden og spil hyggelige brætspil på et tæppe, når vejret er godt. Planlæg en skovtur eller noget helt andet, du synes ville være en sjov oplevelse at dele. Det kan også være at du vil give en anderledes oplevelse. Det kan være i skal ud at klatre sammen, på en eller anden form for madlavningskursus eller noget helt andet. 

4. Støt et velgørenhedsprojekt 

Der findes et hav af forskellige foreninger og organisationer, hvor du kan støtte en eller anden form for godt formål. Du kan både støtte udsatte børn, frugtplantager i udlandet, redde et stykke regnskov eller bevare den danske natur. Der er masser af mulighed og rigtigt mange steder, kan du få et flot bevis for din donation. Ram den ind og du har den perfekte bæredygtige gave. 

5. Køb gaver der er bæredygtigt produceret 

Vores sidste forslag er at købe gaver, der er bæredygtigt fremstillet. Det kan sommetider være svært at gennemskue, men flere og flere mærker er blevet bedre til at reklamere med, når og hvorfor deres produkter er særligt bæredygtige. Hvis du vil have lidt inspiration kan du læse om 10 alternativer til en grøn hverdag. Måske du kan få lidt idéer til, hvad du kan give i gave, der vil gøre din modtagers hverdag grønnere og mere bæredygtig. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her