5 tips til svampejagt

1. Tag på guidet svampejagt

Hvis du ikke har prøvet at gå på svampejagt før, er det en god idé at begynde med en guidet tur. Tjek hos lokale naturcentre om de tilbyder guidede svampeture. Det er også en god idé at læse en masse på nettet på forhånd. Husk desuden altid at have en god svampebog med og køb eller lån meget gerne en, der er af nyere dato. Man bliver hele tiden klogere på svampe og det kan derfor være meget nyttigt at have en nyere udgave med sig, når man skal ud og finde svampe. 

2. Gå på jagt i højsæsonen

I princippet kan du finde svampe hele året rundt, hvis du ved lidt mere om det. På nogle tidspunkter vil det selvfølgelig være sværere at finde svampe end andre. De allerbedste måneder til svampejagt er august, oktober og november. Det er i disse måneder, at der er højsæson og her du kan finde klart flest forskellige svampe og masser af skønne spisesvampe. 

3. Find de rigtige skove

Der findes svampe i alle skove, men det er selvfølgelig forskelligt, hvilke svampe der vokser hvor. Det er vil også være forskelligt afhængigt af, hvor i landet du går på svampejagt. Som regel vil du have med held med at finde svampe i løvskove, hvor der er masser af bøgetræer og egetræer. Her har mange spisesvampe nemlig gode leveforhold. Men også i nåleskove, hvilke vi har mange af her i Norden, er der rig mulighed for at finde massevis af skønne spisesvampe i højsæsonen. 

4. Udvis respekt for skoven

Man skal huske at have respekt for naturen, når man går ud og samler svampe ind. Det kan være svært med reglerne og der skal være til alle og først og fremmest naturen selv. Vi vil jo gerne have at svampene spreder sig, så vi kan plukke nye, lækre svampe år efter år. Pluk derfor ikke mere end hvad du kan have i en kurv. I gamle dage sagde man, at man måtte plukke, hvad man kunne have i sin hat. I dag taler man om en indkøbspose eller en kurv. Vi anbefaler dog at du vælger en kurv, da det er nemmere og passer mere på svampene. 

5. Spis kun godkendte svampe

Husk kun at samle godkendte svampe og endnu vigtigere kun at spise dem der er godkendt. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en svamp er spiselig eller ej, så lad hellere være. Vi har giftige svampe i de danske skove, og af og til kan det være svært at se forskel på enkelte af dem. Husk også altid at tilberede de svampe du samler i skoven. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her