Hjemmelavet pesto: Vegansk eller vegetarisk

Pesto kan bruges til utroligt mange ting og er generelt bare en god ting at have i køleskabet til madder, pasta eller som dip til sprøde grøntsagsstænger. Denne pesto er hurtig og nem og så kan du selv vælge om du vil lave vegetar vs veganer pesto.

Opskriften her bliver til et næsten fyldt syltetøjsglas, så hvis du ønsker at lave lidt mindre af gangen, kan du evt. halvere opskriften. 

  • Blade fra to mellemstore basilikum
  • 100 g revet parmesan
  • 100 g ristede pinjekerner
  • 4 fed hvidløg 
  • saften fra 1/3 citron
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk strøget flagesalt

Hvis du ønsker en vegansk udgave af denne lækre pesto, kan du erstatte osten med 2-3 spsk gærflager eller blot udelukke osten. Pestoen smager dejligt, selvom den ikke får oste-smagen fra parmesan eller gærflager.

Put alle ingredienserne i en grøntsagshakker og blend til du har den ønskede konsistens. Alternativt kan du putte alle ingredienserne i en skål og bruge din stavblender til pestoen er lækker og cremet. 

Tip: Når du har brugt bladene fra din basilikum er der bestemt ingen grund til at smide planten ud. Selvom det kan virke svært og du måske før er mislykkes med det, så er det altså muligt at få gang i en afplukket krydderurt igen. Du kan læse mere om at dyrke krydderurter i vindueskarmen her. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here